tisdag 6 januari 2009

Vi tar ryggsäcken på väskan och så går vi till södra Lunden ;)

Tisdag: Kom till London på förmiddagen, Underground var inte att leka med så det blev tillsist taxi till vårt hostel.
Gick runt för att utforska området lite, hamnade på ett shoppningcenter som kan jämföras med Infarten om där funnits butiker och en aningens större.
Kennington, kanske inte det bästa området vi hamnat i men hostelt var fräscht.
Vi sov i samma rum som fyra andra tjejer, dem bara sov och var inga roliga alls. På eftermiddagen sov vi några timmar, hade ju trots allt åkt tidigt på morgonen. På kvällen började vi snacka med några killar som också bodde på hostlet. Två från Los Angeles och en från Australien. Vi blev ett udda gäng då tre Kennington bor tog oss till London Bridge för att gå på en Kareoke bar. Det blev en trevlig kväll.
Onsdag: Nyårsafton väntade och på dagen åkte vi in till Oxfordstreet. Vi ville känna lite mer storstad än vårt kära Kennington. Jag och Ullis lyckades köpa samma hårband som båda hade senare på kvällen. Nyårsafton spenderades någonstans i Mile End i ett fräckt radhus. Londons trendigaste ungdomar var där och det fick oss att känna sig ganska bleka ;P Vi var där innan tolvslaget och folk drack och minglade runder. Helt plöstligt var klockan lite innan tolv. Lamporna släcktes, folk räknade ner och vid tolvslaget började Dj:n (som spelade i köket) dra igång sin musik och alla blev fucking mental. Kanske inte så överdrivet ;)
Det blev en lång natt och vi fick åskåda mycket på denna fest som vi nog aldrig tidigare sett.
Torsdag: Dagen efter nyårsafton och vi stack från festen nio på morgonen då festen fortfarande pågick. Jag var trött i fötterna så jag snodde ett par jätte flipflopp. Vi hade följe med några som också skulle till taxi stationen. Där gick jag och Ullis, den ena såg värre ut än den andra, men vi slog nog inte en av tjejerna vi hade följe med, vi kallar henne crackhoran, hon var skit rolig, skit hög och såg ut som hon hade festat en månad i sträck. Det var kul.
Ingen taxi hittar till vårt kära hostel men efter många om och men kom vi lyckligtvis hem och sov till eftermiddagen. Den kvällen, vad gjorde vi då? Jo, vi åkte in till Oxfordstreet, käkade och sen gick vi på bio och såg Australia.
Fredag: Vi fortsatte utforska shoppning utbudet och på kvällen var det dags för utgång. Vi bestämde oss för att gå ut i Piccadilly. Det gjorde vi rätt i. Hamnade på en klubb som heter Oxigen (vet fan inte hur det stavas haha), det var något för oss och dem har den grymmaste bartendern jag någonsin skådat. Och RedbullVodkan var en hit.
Vi blev bjudna på inträde, drinkar och jobb om vi inte skulle hitta något annat. Det blev en lång festnatt med efterfest på ett casino och vi var inte hemma förrän sju på morgonen och väckte alla i vårt rum ;)
Lördag: Sov till eftermiddagen, fixade sedan cv som var tänkt att vi skulle dela ut, så blev inte fallet utan vi sköt upp det, istället åkte vi och tittade på rum att bo i, det var lite väl långt från centrala London så vi skippade det. På kvällen gick vi ut igen och levde loppan :) När vi kom hem på natten sa en australienare till oss "Shut the fuck up please" Ullis svarar "Yeyeyeyye" bästa avslutet på den kvällen som fick mig att skratta till sömns.
Söndag: Skulle tagit tag i boende och jobb men vi sov istället, käkade frulle i Soho och senare på kvällen gick vi på ännu en bio denna gången "Yes Man". Vi käkade godis och popcorn tills vi nästan spydde, sen åkte vi hem. Denna gången var det Australienaren som var en drunkie och han fick mig och Ullis att skratta så att det krampade i magen. En sjuk kille det.
Måndag: Vi var uppe tidigt för att träffa en svensk tjej som visade oss lägenheter, nu i efterhand känner jag att den ena hade varit perfekt, sjukt att den första lägenhetsvisningen man går på i sitt liv inte är i ens håla utan i London! Senare käkade vi frukost på Oxford Street och hade mest ångest inför kommande val. Skulle vi stanna, ta lägenheten, söka jobb, jobba på klubben vi blivit erbjudna jobb, leva livet eller åka hem och fixa i ordning allt vi inte hann innan vi åkte?
Istället för att bestämma oss gick vi och shoppade och igår shoppade vi på riktigt. Kanske för att dämpa ångesten ;P Vi gjorde ett val och om det är rätt eller inte vet jag inte. På kvällen såg vi We Will Rock You musikalen och det var helt underbart. Nästan tre timmar lång och underbar musik. Det är något jag verkligen rekommenderar att se. Efter musikalen kunde vi så klart inte åka hem och lägga oss, istället tog vi en dricka vid Tottenham Court Road och sedan tog vi tuben till Piccadilly, tänkte jag skriva men det gjorde vi inte, vi stötte på några killar som skulle till någon klubb så vi hängde på, istället för att ta tuben så gick vi till Piccadilly och Soho. Gick in på några klubbar men det var inte så roligt men tillsist hamnade vi på ett ställe som var helt okej. Killen/Killarna vi var ute med var några "knarklangare" visade det sig så tillsist pallade vi inte med dem så vi tog en taxi hem, denna gången inte en "illegal" sådan.
Tisdag: Charles (han som äger hostlet) tappade hakan när han såg mitt och Ullans hue på frukosten. Han tyckte inte det var healty av oss att vara uppe så tidigt eftersom vi alltid kommer hem sist av alla :P Men idag var inte en vanlig dag för oss i Kära London, nej idag åkte vi hem. Blev stoppade vid säkerhetskontrollen på Stansted. Ullis blev kroppsvisiterad, vilket hon gillade ;) Och jag fick hela handbagaget tömt. Lite små pinsamt när mannen fick ta upp "horsko" efter "horsko" (hade tre par skor i handbagaget för att slippa övervikt). Men dem var så trevliga så. Blev lite shoppning på flygplatsen, kanske även då för att dämpa ångesten lite? Lite strul med flygplanet så lyckades inte vara hemma förrän halv åtta. När jag gick över torget här hemma med min rosa resväska kändes det som att jag kommit till en spökstad. Helt tomt, saknar redan allt liv och all rörelse.
När jag kom hem fick jag i alla fall mammas mat vilket var gott efter allt skit vi har ätit och jag känner mig renare än någonsin efter duschen för i London var jag och Ullis lortgris 1 & 2 ;P
Nu är det tillbaka till verkligheten, eller i alla fall den som råder här, imorgon börjar jag jobba klockan åtta på morgonen. Rätt skönt efter alla utgifter denna veckan plus att jag ändå inte har något bättre för mig.

För alla er som har orkat läsa enda ner hit, Grattis, jag hade inte orkat, gjorde det mest för att jag ville komma ihåg denna underbara vecka som känns som en månad.
Känslan när man kom hem idag var lite som efter Mallis, inte lika mycket så klart, men det kändes verkligen som man varit bort så mycket längre. Vår vecka i London har ju verkligen inte varit en turistvecka, vi har fått uppleva London på riktigt, inga sevärdigheter har vi heller sett förutom Big Ben i taxibilen cirka tre gånger ;)

Jag saknar allt redan, SegeUllis, Charles, Kennington, Hostlet, att bo med åtta andra,livet, möjligheterna, LONDON.
Förhoppningsvis går nästa flyg snart igen, London eller någon annanstans återstår att se.
Imorgon kommer bilder. God Natt.

1 kommentar:

Anonym sa...

MEN HALLÅ ÄR NI HEMMA?! GALET!
vi rings sen? JA!
pusspusspuss!